Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 07:20

Російські телеканали радять ховатися від ядерної бомби в метро

Автор: www.NEWS.RU
  Кухня захисної споруди цивільної оборони в російському місті Сосновий Бор поблизу Санкт-Петербурга. Будівля має площу майже 1200 квадратних метрів. На них розташовані спальня з триповерховими ліжками, санвузол, медпункт, дві свердловини з водою, потужний дизельний генератор, електрощитова й система вентиляції
Кухня захисної споруди цивільної оборони в російському місті Сосновий Бор поблизу Санкт-Петербурга. Будівля має площу майже 1200 квадратних метрів. На них розташовані спальня з триповерховими ліжками, санвузол, медпункт, дві свердловини з водою, потужний дизельний генератор, електрощитова й система вентиляції

Російське телебачення готує населення до можливої війни зі США. Людям радять, де краще пересидіти падіння атомної бомби і дають поради з основ виживання.

Чергове загострення між Кремлем і Білим домом ­виникло після застосування хімічної зброї військами сирійського президента 52-річного Башара Асада в місті Дума, Сирія, 8 квітня. Воно було останнім підконтрольним коаліції опозиційних сил поблизу столиці країни Дамаска. Президент США 71-річний Дональд Трамп пообіцяв завдати по сирійським урядовим військам ракетного удару. Міноборони Росії заявило, що збиватиме американські ракети.

"Готуйся, Росіє, ракети прилетять. Вони будуть хороші, нові й "розумні", — написав у відповідь Трамп у "Твіттері" 11 квітня.

США стянули до берегів Сирії флот із 12 військових кораблів. Це найбільша кількість із часів війни в Іраку ­2003-го. Президент РФ Володимир Путін підтримує режим Асада. Журналісти передбачають можливість прямого збройного конфлікту між арміями США і РФ. Він перекинеться на Росію, припускають.

На Заході розпочалася паніка, і всі бояться Москви, переконують російські пропагандисти. Одночасно з цим дають населенню інструкції з виживання в разі атомної війни.

Телеканал "Россия 24" радить брати з собою багато води й відмовитися від солодкого — воно викликає спрагу. Натомість узяти рис, цукор і консерви.

Залишити вдома зброю і запастися ліками радять на "Лайф.ру". Ховатися краще у глибоких станціях метро. Говорять також про способи втечі від ядерного вибуху.

"Московський комсомолець" підрахував, що будівництво приватного бомбосховища обійдеться в 5 млн руб. — 2,13 млн грн. Люди здають в оренду перероблений на бункер підвал за 358 тис. руб. — 152,3 тис. грн на місяць. Продають бомбосховище за 125 млн руб. — 53 млн грн.

Петербурзькі ЗМІ розповіли про перебування у державних бомбосховищах.

"Ви хоч розумієте, що роботу бомбосховищ перевіряють ті самі люди, що й безпеку "Зимової вишні", — пишуть користувачі соц­мереж. Під час пожежі в торговельно-розважальному центрі з такою назвою 25 березня в Кемерові загинули 64 людини. Причиною трагедії стали численні порушення з боку контролюючих органів.

Зараз ви читаєте новину «Російські телеканали радять ховатися від ядерної бомби в метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути