понеділок, 19 травня 2008 19:17

Російська опозиція формує альтернативний парламент

Російські опозиціонери провели в суботу в Москві засідання національної асамблеї — нового політичного органу об"єднаної опозиції. Його делегати сподіваються в майбутньому сформувати альтернативний уряд.

Ініціаторами створення асамблеї виступили лідери коаліційного блоку "Другая Россия" Гаррі Каспаров та Едуард Лимонов. На засідання приїхав також колишній радник Володимира Путіна з економічних питань Андрій Ілларіонов.

450 делегатів так званої тіньової Думи склали присягу й поклялися "не жаліти сил і навіть життя задля відновлення у Росії суверенітету та влади народу".

Місце проведення засідання тримали в секреті до останньої миті. Однак опозиціонери не уникнули зустрічі з активістами прокремлівського молодіжного руху "Молодая Гвардия Единой России". Прихильники Путіна та Медведєва намагалися зірвати виступ Каспарова й розігнати делегатів. Вони жбурляли в них пляшки з водою, запускали літаючі апарати у формі чоловічих статевих органів.

Утім, на думку лідера націонал-більшовиків Едуарда Лимонова, засідання пройшло успішно і "стало викликом громадянинові Путіну".

Національна асамблея планує проводити акції протесту, марші, мітинги та страйки по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Російська опозиція формує альтернативний парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути