Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2020 00:30

Росіяни хотіли отруїти мера Праги

Російські спецслужби збиралися отруїти мера чеської столиці Праги Зденека Гржиба. Про це повідомило джерело в чеській розвідці. Політик два тижні ходить з охороною.

— Я дотримуюся своїх поглядів, хоч це й загрожує моєму життю, — каже Зденек. — Захист надала поліція Чехії. За їхнім рішенням, мені заборонено коментувати причини.

Минулого тижня чеські ЗМІ писали, що в країну прибула людина з російським дипломатичним паспортом. Мав отруїти Гржиба і ще одного політика Ондржея Коларжа рицином.

Гржиб виступав за перейменування площі перед посольством РФ у Празі на честь убитого в Москві п'ять років тому опозиціонера Бориса Нємцова. Посольство після цього заявило, що використовуватиме як адресу назву вулиці поряд, а не площі. Коларж виступав за знесення пам'ятника радянському маршалу Іванові Конєву. У посольстві та Кремлі висловлювалися різко проти демонтажу. Коларжу призначили охорону раніше через цей конфлікт. Торік він мусив виїхати на деякий час із Праги після постійних погроз у листах і повідомленнях.

У Кремлі заявили, що про розслідування в Чехії нічого не знають.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хотіли отруїти мера Праги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути