вівторок, 04 серпня 2009 18:54

Російський прем"єр вивчав дно Байкалу

Автор: фото з сайту www.guardian.co.uk
  Колишній президент та чинний прем’єр Росії 56-річний Володимир Путін у глибоководному апараті ”Мир” на дні озера Байкал. На його думку, стан водойми не можна назвати критичним, як про це говорили екологи
Колишній президент та чинний прем’єр Росії 56-річний Володимир Путін у глибоководному апараті ”Мир” на дні озера Байкал. На його думку, стан водойми не можна назвати критичним, як про це говорили екологи

Минулої суботи прем"єр-міністр Росії 56-річний Володимир Путін спустився на дно озера Байкал у глибоководному апараті "Мир". Перебував там 4,5 год. на глибині 1400 м, вивчав дно озера.

Ця підводна експедиція була частиною конференції, на якій обговорювали екологічний стан озера. Він, на думку екологів, значно погіршився через Байкальський целюлозно-паперовий комбінат, який упродовж чотирьох десятиліть скидав у водойму стічні води. Комбінат перейшов на екологічніше виробництво, його продукція стала нерентабельною. Торік у жовтні виробництво закрили.

Путін вирішив подивитися, наскільки виробництво шкідливе для середовища. На  думку російського прем"єра, стан Байкалу не можна назвати критичним, як про це говорили екологи.

— Судячи з усього, воді не завдано великої шкоди. А ось повітрю... — каже Путін. — На лижах я катався там (неподалік від комбінату) декілька років тому: тхне звідти так, що хоч святих винось. Неможливо там бути.

Підводна експедиція Володимира Путіна додала балів його іміджу сильного і безстрашного чоловіка та політичного лідера. На запитання, чи наступним не буде політ у космос, Путін пожартував, що йому і на Землі справ вистачає.

Російський прем"єр літав на винищувачі, торік полював на уссурійського тигра — стріляв транквілізаторами. У серпні 2007-го оголився до пояса під час риболовлі. Путін — майстер спорту із самбо та дзюдо, має чорний пояс із карате. 2007 року російський прем"єр на підручник із дзюдо і знявся для відеододатку до нього.

Зараз ви читаєте новину «Російський прем"єр вивчав дно Байкалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути