вівторок, 29 вересня 2009 18:17

Родичі з Північної та Південної Кореї зустрілися через 50 років

Автор: фото з сайту www.news.bbc.co.uk
  100-річна Кім Ю Юн із донькою на зустрічі у Північній Кореї. Мати втекла на Південь понад 50 років тому
100-річна Кім Ю Юн із донькою на зустрічі у Північній Кореї. Мати втекла на Південь понад 50 років тому

Громадянам Північної та Південної Кореї кілька разів на рік влаштовують зустрічі з родичами, що живуть по різні боки кордону. Побачення проводять на території Корейської Народно-Демократичної Республіки — її жителів за межі країни не випускають. Щоб потрапити на зустріч, людина мусить стати в чергу. У ній чекають з 1980-х.

26 вересня житель Південної Кореї 92-річний Шинь Гуан-Сунь уперше за 60 років зустрівся зі своєю донькою. Востаннє бачив її немовлям — перед тим, як утік із КНДР під час війни у 1950–1953-х. Із того часу кордон між державами закритий. Родичі, що опинилися по різні його боки, втратили зв"язок. Їм не дозволяють писати одне одному листи та спілкуватися через Інтернет. Триденну зустріч влаштовують в одному з санаторіїв гірського курорту Кимгансан. У черзі на неї понад 80 тис. людей. Щоразу обирають найстарших, бо для них це остання можливість побачитися з близькими. Частину місць розігрують у лотерею. Понад 40 тис. зі списку вже померли.

У Кимгансані родичі спілкуються приблизно 10 год. Влада комуністичної КНДР стежить, щоб люди не опинилися наодинці. Селять у різних номерах. Вони бачаться на спільних бенкетах.

— Я чекала на зустріч зі своєю донькою Лі понад 50 років, — говорить Кім Ю Юн, 100 років. — Утекла на Південь, коли їй було 16. Лі залишилася на Півночі. Увесь цей час я щодня молилася за неї. Дуже хвилювалася перед нашим побаченням. Боялася, що донька мене не впізнає.

Зараз ви читаєте новину «Родичі з Північної та Південної Кореї зустрілися через 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути