пʼятниця, 21 червня 2013 07:00

Путін та Обама не поділили басейн

Російський президент 60-річний Володимир Путін змушений був поступитися басейном у 5-зірковому готелі американському колезі Бараку Обамі, 51 рік, напередодні саміту лідерів країн "Великої вісімки" у графстві Фермана, Північна Ірландія. Глави держав оселилися у котеджах за кілька метрів один від одного.

Помічники Путіна сказали, що він натомість пірнатиме у озеро Лох-Ерн. Цієї пори року температура води у ньому близько +15°С.

— Обидва хотіли басейн та спортзал в особисте користування, але люди Обами зробили запит раніше. Це могло перерости в неприємну суперечку, однак росіяни відступили. Сказали, що їхній президент краще скупається в озері, — повідомляє англійська газета "Сан".

Наступного ранку, у вівторок, репортери чатували на Путіна біля Лох-Ерна, проте той вирішив довше поспати. Натомість пізніше про те, що мав холодну купіль, розповів прем'єр-міністр Великої Британії 46-річний Девід Кемерон.

— Ніщо так не підбадьорює і не готує до важких переговорів, як плавання в озері, — говорить він журналістам. — Я маю фотографічні докази того, що купався, але нікому з вас їх не покажу.

Головним питанням на саміті у лідерів США, Росії, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії та Японії стало питання громадянської війни в Сирії. Вона триває з березня 2011-го між урядовими військами президента Башара аль-Асада та повстанцями, багато з яких є бойовиками-ісламістами. Загинули близько 100 тис. людей. Захід вирішив допомагати повстанцям, зокрема озброювати їх. Минулого тижня на кордоні Сирії з Йорданією з'явилися солдати США. Тим часом Росія підтримує Асада. Той заявляє, що отримав перші російські установки протиповітряних ракет С-300. Вони дозволяють збивати навіть американські літаки-невидимки.

За 2 год. переговорів Путін з Обамою так і не дійшли згоди. Поводилися стримано й холодно.

— Наші позиції ще не збігаються, але нас об'єднує спільне прагнення припинити насильство та зростання кількості жертв у Сирії, — каже Путін. — Ми домовилися підштовхнути мирний процес і спонукати сторони сісти за стіл переговорів у Женеві.

Очікують, що ті відбудуться в липні.

Зараз ви читаєте новину «Путін та Обама не поділили басейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути