вівторок, 14 вересня 2010 02:05

Протестантські священики спалили Коран

Два пастори зі штату Теннесі, США, в суботу спалили священну книгу ісламу Коран. Першим про такий задум повідомив 58-річний Террі Джонс, священик із Флориди. Він виступив проти будівництва мечеті поблизу місця трагедії 11 вересня 2001-го.

Духівник Боб Олд із протестантської церкви послідовників Христа разом з євангелістом Денні Алланом спалили два примірники Корану у своєму дворі у місті Спрінґфілд. Виклали відеоролик в інтернеті. Боб порівнює себе з Мойсеєм зі Старого Заповіту. Пророк спалив золотого тільця, якому поклонялися ізраїльтяни.

— Якщо мусульмани хочуть будувати мечеті, хай роблять це за межами Америки, — каже Олд. — Коран — це книга ненависті, а не любові.

Террі Джонс працює у Всесвітній організації пропаганди миру. Оголосив 11 вересня Національним днем спалення Корану. Його прихильники надіслали 200 копій священної книги мусульман для того, щоб знищити їх на дев"ятій річниці трагедії. Не спалювати вмовляли пастора Барак Обама, президент США, та Роберт Ґейтс, секретар міністерства державної безпеки. Останній особисто зателефонував Джонсу та попередив, що такі його дії можуть загрожувати безпеці американських солдатів в Іраку та Афганістані. Після того духівник Террі отримав 100 анонімних погроз. Носить із собою пістолет.

— У нього було тільки 30 прибічників, — розповідає Ларрі Реймер, священик зі Спрінґфілда. — Торік він розвішував плакати з написами "Іслам — це зло" довкола церкви.

Близько 10 тис. мусульман вийшли протестувати на вулиці афганського міста Файзабад. 10 вересня вони напали на військову базу НАТО у центрі міста. У перестрілці загинули двоє мусульман, трьох поліцейських поранили. Нападники кидали у солдатів камінням. Палили опудало Террі Джонса й американський прапор.

Зараз ви читаєте новину «Протестантські священики спалили Коран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути