середа, 20 червня 2012 05:30

Прокурори просять для Берлусконі три роки і вісім місяців тюрми

Автор: фото з сайта www.wordpress.com
  Екс-прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі пов’язаний із незаконними офшорними фондами, заявляють прокурори
Екс-прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі пов’язаний із незаконними офшорними фондами, заявляють прокурори

Прокурори італійського міста Мілан вимагають три роки й вісім місяців ув'язнення для екс-прем'єр-міністра країни 75-річного Сільвіо Берлусконі. Його звинувачують у фінансових махінаціях при купівлі у 1994-1999 роках прав на трансляцію іноземних фільмів телекомпанією "Медіасет", що належить родині Берлусконі.

Ув'язнення також вимагають для голови "Медіасету" Феделе Конфалоньєрі та низки керівників компанії. Суть звинувачень у тому, що права на трансляцію купували за заниженими цінами через офшори, а потім передавали їх "Медіасет". Всього фільмів і телепрограм купили на 470 млн євро. Таким чином керівництво компанії не тільки ухилялося від податків, а й відкладало незаконні таємні фонди на фінансування політичних кампаній.

— На всіх цих фондах відбитки Берлусконі, — каже в обвинувальній промові прокурор Фабіо Ді Паскуале.

Ні екс-прем'єр, ні решта звинувачених провини не визнають.

— Суми, про які говорить прокурор, не існують взагалі, вони не стосуються звинувачень. Ці аргументи вже були спростовані раніше в судовому порядку, — говорить П'єро Лонго, адвокат Берлусконі.

Наступне судове засідання заплановане на 2 липня.

11 жовтня торік Печерський суд Києва визнав екс-прем'єра України Юлію Тимошенко винною в перевищенні влади та службових повноважень. Її ув'язнили на сім років. 30 січня 2012-го Верховний суд Румунії позбавив волі на два роки екс-прем'єра Адріана Нестасе — за незаконне залучення коштів на виборчу кампанію. Теперішнього главу румунського уряду Віктора Понту звинувачують у плагіаті при написанні 2003 року дисертації з хімії. Якщо списування доведуть, Понту може втратити посаду. Науковим керівником у нього був Нестасе.

Зараз ви читаєте новину «Прокурори просять для Берлусконі три роки і вісім місяців тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути