Ексклюзиви
четвер, 16 січня 2020 07:30

Принц Гаррі і Меган Маркл розсварилися з королівською родиною

Автор: MSN.COM
  Гаррі — шостий у черзі на трон короля Англії. З акторкою Меган Маркл зустрічався з 2016-го. Відтоді пара скаржиться на надмірну увагу преси й перекручування інформації
Гаррі — шостий у черзі на трон короля Англії. З акторкою Меган Маркл зустрічався з 2016-го. Відтоді пара скаржиться на надмірну увагу преси й перекручування інформації

Принц 35-річний Гаррі та його дружина 38-річна Меган Маркл відмовилися від статусу старших членів королівської родини і привілеїв. Планують жити в Канаді та Великій Британії.

— Це дозволить нам виховати сина в повазі до королівських традицій. Також запустити благодійну організацію, — йдеться у зверненні подружжя. Мають статус герцога й герцогині Сассекських.

Меган і Гаррі з весни не спілкуватимуться з журналістами, які мають доступ до королівської родини. Розповідатимуть про себе через соціальні мережі.

Гаррі — шостий у черзі на трон короля Англії. З акторкою Меган Маркл почав зустрічатися 2016-го. Відтоді пара скаржиться на надмірну увагу й перекручування інформації. Після одруження два роки тому кілька разів потрапляли в скандали з пресою.

Писали про конфлікт подружжя з принцом Вільямом і його дружиною Кейт. Остання нібито сварилася з Меган, бо та тероризувала персонал маєтку. Родина Гаррі переїхала з Кенсінгтонського палацу, де вони були сусідами. Потім заснували власну благодійну організацію. І припинили членство в тій, куди входять Вільям і Кейт. Газети цитували суперечку братів у канадському Ванкувері. Гаррі нібито казав Вільяму, що Меган не дали жодного шансу і він не дозволить так поводитися з нею. Подружжя критикували за розкішний ремонт у новому маєтку і перельоти на особистих літаках. Що Меган і Гаррі планують переїхати, ЗМІ повідомили раніше за заяву пари.

Королівська родина скликала раду в маєтку Сандрінгхем. Домовилися про перехідний період. Пара має передати свої обов'язки. Гаррі, Вільям і їхній батько принц Чарльз роз'їхалися після розмови в різних автівках.

— Треба багато узгодити, — каже журналіст Філ Демп'єр. — Яку частину коштів вони отримуватимуть, де житимуть, хто платитиме за їхню охорону. Така ситуація вперше в королівській родині. Що робити з титулом герцога і герцогині. Чи можуть вони будувати власний бренд, використовуючи його. Чи може королівська родина обмежити — чим вони займатимуться і що говоритимуть. Це пропишуть у договорі. Після смерті Діани були проблеми — герб і логотип фонду використовували в рекламі. Зараз це заборонять. Скільки Гаррі хоче отримувати грошей і що робити з тими, які вже витратили на них? Ремонт та умеблювання нового будинку обійшлися у понад два мільйони фунтів. Пара хоче залишити його собі як британську резиденцію. Але хто її утримуватиме? Є фонд Віндзорів. Проте право на його частину мають лише старші члени сім'ї.

Представник королівської родини сказав, що всі питання узгодять найближчим часом.

— Конфлікт назрівав давно, — говорить Демп'єр. — На вечірку з нагоди вагітності Маркл не запросила Кейт. Коли виїжджали з палацу, забрали частину персоналу. Завели собі окрему сторінку в соціальних мережах. Їхній син Арчі не має титулу. Невідомо, чиє це рішення. У червні зареєстрували власну торгову марку. Планують випускати понад 100 товарів. Різдво провели окремо. На початку січня Гаррі намагався уточнити у батька, що буде з фінансуванням. Той відтягував зустріч. Гаррі намагався поговорити з королевою. Йому передали, що мусить спочатку все обговорити з батьком. 8 січня Гаррі та Меган зробили заяву.

Король зрікся престолу заради одруження

Король Великої Британії 42-річний Едуард III зрікся престолу 11 грудня 1936-го заради одруження з розлученою американкою Волліс Сімпсон.

Волліс була в другому шлюбі, коли мала роман з Едуардом III. Розлучення почалося після коронації. Уряд вважав, що така жінка не може стати королевою.

Правителю запропонували відмовитися від престолу або одружуватися попри протести уряду. У ніч на 11 грудня Едуард виступив по радіо й оголосив, що зрікається престолу. Королем став герцог Альберт Георг Йоркський, батько Єлизавети II.

3 червня 1937-го Едуард та Волліс одружилися у Франції.

Колишній король помер 1972-го. Дружина пережила його на чотирнадцять років.

Зараз ви читаєте новину «Принц Гаррі і Меган Маркл розсварилися з королівською родиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути