вівторок, 20 лютого 2018 06:25

Принц Данії відмовився від поховання у фамільній гробниці

13 лютого о 23:18 помер принц Данії 83-річний Генрік, чоловік королеви Маргрете II. Пішов уві сні в палаці Фреденсборг на данському острові Зеландія. Причину смерті не повідомляють. Наприкінці січня обстежувався у лікарні. На лівій легені виявили доброякісну пухлину.

За життя заявляв, що не хоче бути похований разом із дружиною в королівській усипальниці. Заповідав піддати тіло кремації. Члени королівської родини пообіцяли виконати останню волю принца. Цим порушать багатовікову традицію.

Крон-принцеса Маргрете II познайомилася з майбутнім чоловіком під час навчання в Лондонській школі економіки. Анрі де Монпеза був послом Франції у Великій Британії. Побралися 1967‑го. Чоловік отримав ім'я Генрік. Після сходження Маргрете на престол одержав звання генерала, адмірала й титул принца-консорта — чоловіка королеви. Подружжя мало двох дітей і вісім онуків.

Зараз ви читаєте новину «Принц Данії відмовився від поховання у фамільній гробниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути