четвер, 12 березня 2009 18:17

Президент жував коку на конференції ООН

Президент Болівії 49-річний Ево Моралес жував листя коки на конференції ООН з питань наркотиків. Моралес хотів переконати делегатів, що рослина, з якої добувають кокаїн, — безпечна для здоров"я.

Президент дістав листя забороненої рослини, прожував його і сказав:

— Тепер за всіма законами мене мали б заарештувати, але кока — це не кокаїн. Кока — зелена, кокаїн — білий. Її листя не шкодить здоров"ю і не викликає звикання.

Моралес розповів, що особисто вирощує коку і жує її листя уже понад десять років. Так само робить і все корінне населення Болівії. Селяни жують коку, бо вона тонізує, покращує обмін речовин та тамує голод.

— Американський уряд вважає, що селяни роблять з неї кокаїн. Якби це була правда, то болівійці вже померли б з голоду. Кока — основа їхнього харчування, — продовжив Моралес.

Він попросив членів ООН виключити рослину зі списку заборонених речовин.  Запевнив, що у світі є багато більш небезпечних легальних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Президент жував коку на конференції ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути