пʼятниця, 26 січня 2018 06:30

Президент пропустив вечірку на свою честь

20 січня в американській Флориді відбулася вечірка з нагоди першої річниці інавгурації президента Сполучених Штатів Америки 71-річного Дональда Трампа.

Захід проходив на фешенебельному курорті Мар-а-Лаго, що належить Трампу. Запросили родичів, друзів і державних посадовців. Решта мали придбати квиток. Звичайний на двох осіб коштував $100 тис. — 2,9 млн грн. Сюди входила вечеря й можливість зробити фото з президентом. Преміум за $250 тис. (7,2 млн грн) давав змогу повечеряти за одним столом із ним.

Квитки можна було виграти в лотерею. Для цього слід пожертвувати не менше ніж $3 (86,6 грн) на політичну діяльність американського лідера. Зібрані кошти підуть на фінансування його президентської кампанії 2020-го, заявили організатори.

Трамп називав святкування "моя вечірка", розповідають у Білому домі. В останній момент відмовився її відвідати. Сенат не зміг ухвалити закон про державне фінансування. Федеральний уряд і держустанови США призупинили роботу. Чиновники наполягли, аби президент не залишав Вашингтон, доки не владнає державні справи. Кажуть, Трамп дуже засмутився. Звинуватив політичних конкурентів. "Річниця мого президентства, і демократи хочуть вручити мені милий подарунок", — написав у "Твіттері".

Вечірку провели син президента Ерік Трамп із дружиною Ларою. Остання не надто переймалася підготовкою свята. Вигулювала свого собаку породи бігль і попивала спиртне. Тим часом перед Мар-а-Лаго відбувалися мітинги прихильників і противників президента. Останні закликали до імпічменту.

Зараз ви читаєте новину «Президент пропустив вечірку на свою честь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути