середа, 17 жовтня 2012 07:00

Президент Франції хоче скасувати домашні завдання

— Учитися треба в школі, а не вдома, щоб учителі допомагали дітям і щоб зберігалася рівність, — говорить глава французької держави 58-річний Франсуа Олланд про свої освітні реформи. У міносвіти пояснюють, не в кожної дитини вдома сприятливі сімейні обставини, щоб робити уроки.

Аби оновити місцеву шкільну освіту, кількість навчальних днів на тиждень збільшать із чотирьох до чотирьох із половиною, тривалість занять зменшать. Натомість коротші стануть канікули. Поки що, крім двомісячних літніх, учні відпочивають чотири рази по два тижні протягом навчального року.

Тутешні школярі мають додатковий вихідний посеред тижня — середу. Натомість навчальний день тут один із найдовших серед розвинених країн. Уроки починаються о 8.30, а закінчуються о 16.30. Лікарі й педагоги нарікають, що наприкінці діти майже не здатні зосередитися. Президент каже, через це французькі учні показують гірші результати з деяких предметів, ніж їхні однолітки-іноземці. Коли тривалість занять скоротять, батьки побоюються, що їм доведеться міняти власний графік, аби зайняти чимось дітей, які отримають вільні півдня.

— Це нереально. Хай придумають спочатку, на кого залишити учнів після школи і хто за це платитиме, — говорить президент національної батьківської організації Валері Марті.

Президент гадає, у вільний час школярі мають ходити на гуртки, спортивні секції й додаткові уроки.

План освітніх реформ Олланда передбачає також збільшення кількості вчителів, безкоштовну дошкільну освіту для бідних іммігрантських передмість та запровадження предмета "світська мораль". Зміни набудуть чинності від наступного 2013-го навчального року.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції хоче скасувати домашні завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути