Ексклюзиви
вівторок, 07 березня 2017 07:45

Прем'єр-міністр Росії володіє маєтками і яхтами на мільярд доларів
5

Офшор ”Фурсіна ЛТД”, що пов’язують з Дмитром Медведєвим, 2012 року придбав за 10 мільйонів доларів виноградники в італійській провінції Тоскана. Крім того, оливкові гаї, ліси, промислові приміщення й старовинну віллу на 30 кімнат
Фото: фото з сайта www.dimon.navalny.com
Дмитро і Світлана Медведєви на богослужінні в Храмі Христа Спасителя, Москва, 7 січня 2010 року
Парадні Мармурові сходи маєтку графа Кушельова-­Безбородька XVIII століття у російському Санкт-Петербурзі. Має 29 квартир. Окрім традиційних для таких комплексів басейнів, закритих спа-комплексів, гаражів та охоронців, у деяких квартирах є, наприклад, ліфт для автомобіля
Басейн у стилі римських терм у садибі прем’єра Росії Дмитра Медведєва на Рубльовському шосе під Москвою

У власності прем'єр-міністра Росії 51-річного Дмитра Медведєва знайшли дорогі маєтки, яхти й виноградники в Тоскані. Розслідування вів фонд боротьби з корупцією, який очолює опозиціонер Олексій Навальний. Він назвав це наймасштабнішою своєю роботою. У мережу виклали відео під назвою "Він вам не Дімон". Працівники організації документально довели існування мережі благодійних і некомерційних фондів, організованих довіреними особами й родичами Медведєва. Вигоду від оборудок отримували тільки Медведєв і його сім'я.

Політик використовує фонди, щоб отримувати на них ­"пожертви" від олігархів і державних банків та витрачати кошти на купівлю нерухомості, яхт, агроком­плексів і виноградників у Росії і за кордоном. Серед маєтків прем'єра — дача на гірському хребті Псехако неподалік Сочі з вертолітним майданчиком і басейном з атракціонами; родова садиба в селі Мансурово Курської області з озером і спортивним майданчиком; історична будівля в Петербурзі тощо.

Таємна дача в Плесі формально нікому не належить. Вона записана на благодійний фонд "Градислава". Насправді ж дача — власність Медведєва. Її захищає Федеральна служба охорони Росії. Там розташовано її підрозділ. Над дачею офіційна безпольотна зона.

Окрім цього, Медведєв володіє садибою з басейном у Підмосков'ї вартістю 5 млрд руб. Площа головного будинку становить 2,8 тис. кв. м. Ділянка оточена високими парканами, тому працівникам фонду довелося її знімати за допомогою дрона (безпілотний літальний апарат. — ГПУ). Формально нерухомість належить фонду "Соцгос­проект". Алішер Усманов, один із найбагатших олігархів Росії зі статком в $12,5 млрд, подарував фонду Медведєва землю й ­особняк.

Також у власності урядовця знайшли дві яхти і виноградники в Росії та в італійській Тоскані. Прем'єр стежить за урожаєм винограду з власної італійської вілли.

Фондами і нерухомістю керують друзі, однокурсники і близькі Медведєва. Навальний переконує, що ці організації отримали хабарі на 70 млрд руб. від олігархів Усманова і Міхельсона, гроші "Газпром­банку" та перерахування від інших дочірніх компаній.

У Медведєва розслідування назвали замовним матеріалом.

— Коментувати пропагандистські випади опозиційного й засудженого персонажа, який заявив, що він веде передвиборну кампанію і бореться із владою, немає сенсу, — заявила прес-секретар російського прем'єра Наталія Тімакова.

70 мільярдів рублів провели через фонди, щоб купити й відреставрувати нерухомість для Дмитра Медведєва. Це понад $1 млрд. Гроші отримували від мільярдерів Алішера Усманова й Леоніда Міхельсона, від "Башнефти" та "Газпромбанку". Потім їх видавали як кредити дочірнім фірмам. А ті від імені фонду скуповували й обслуговували нерухомість.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Росії володіє маєтками і яхтами на мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути