пʼятниця, 04 червня 2010 05:16

Прем"єр Японії пішов у відставку через зниження рейтингу

2 червня японський прем"єр-міністр Юкіо Хатояма, 63 роки, пішов у відставку. Пояснив, що втратив довіру народу. За дев"ять місяців його рейтинг упав із 70% до 20%.

Це сталося через військову базу США на острові Окінава. Перед виборами Юкіо Хатояма обіцяв закрити її і вивести іноземні війська з японської території. Слова не дотримав. На переговорах із президентом США Бараком Обамою не порушив цього питання.

Наприкінці квітня прем"єр-міністр Бельгії відмовився від посади через розбрат між фламандцями та валлонами щодо мовної політики. У понеділок у відставку подав президент Німеччини Горст Келер. Він заявив, що німецькі солдати в Афганістані захищають економічні інтереси Німеччини. Президенту дорікнули, що гроші він ставить вище за життя вояків.

Українські політики у відставку не подають

Українські політики через скандали не подають у відставку. Колишньому міністру внутрішніх справ Юрієві Луценку закидали п"яний дебош у німецькому аеропорту. З посади він не пішов. Теперішнього керівника МВС Анатолія Могильова кримські татари звинувачують у расистських висловлюваннях. Міністра освіти й науки Дмитра Табачника називають українофобом.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Японії пішов у відставку через зниження рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути