вівторок, 09 липня 2013 00:02

Поїзд із цистернами з нафтою вибухнув у центрі канадського міста

Автор: фото: REUTERS
 

Щонайменше п'ятеро людей загинули у шеститисячному канадському місті Ляк-Межантик, коли в його центрі зійшов із рейок та вибухнув поїзд із цистерн з нафтою. 40 осіб поки що вважають зниклими безвісти. Катастрофа сталася у ніч проти суботи о 1.15. Перед тим машиніст зупинив потяг у Нанті за 12 км від Ляк-Межантика й чекав закінчення своєї зміни. Цистерни з невідомої причини від'єдналися і покотилися схилом до сусіднього містечка.

— Я зроду не бачив, аби потяг їхав так швидко. Він стрілою наближався до центру Ляк-Межантика. Потім вагони зійшли з рейок і вибухнули. За хвилину центр палав, — згадує тамтешній житель Івонн Роза.

Полум'я знищило щонайменше 30 будівель, зокрема багатоквартирний будинок, міську бібліотеку та популярний серед місцевих бар. В останньому, припускають рятувальники, могло бути чимало постраждалих.

— Декого досі не можуть знайти. Ми не можемо назвати цифр. Знаємо лише, що будуть іще жертви, — говорить Мішель Брюне із поліції провінції Квебек.

Частину городян евакуювали майже одразу. Вогонь був такий сильний, що приборкати його вдалося лише в неділю. Двигун локомотива відкинуло вибухом на кілометр. Поліцейські з'ясовують, чому від'єдналися цистерни. На залізниці запевняють, що машиніст спинив поїзд за всіма правилами.

Зараз ви читаєте новину «Поїзд із цистернами з нафтою вибухнув у центрі канадського міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути