пʼятниця, 05 серпня 2016 00:25

Повітряна куля впала з 16 пасажирами

Повітряна куля впала в американському Локхарті 16 липня, у суботу. Загинули усі 16 людей. Це — найбільша кількість жертв в історії падінь повітряних куль у США.

За 26 хв. після старту куля загорілася й упала. Зачепила електричні проводи. Такою є одна з версій. За другою, обладнання не витримало ваги пасажирів. 16 — максимально дозволена кількість осіб. Політ мав тривати годину. Коштував $399 із людини.

— Пілот намагався не впасти, — каже місцева Люсі Дрейк. — Я не розуміюся на повітряних кулях, але було видно — щось не так. Летіла надто низько. Часто бачимо їх над нашим полем. Завжди вище. І ніколи не літають із такою кількістю людей. Потім почули дивний звук і куля спалахнула.

Пілотом був Скіп Ніколс, власник фірми "Серце техаських польотів на повітряних кулях". Бюро економічних ­прогнозів "Беттер бізнес" оцінювало справу як збиткову. Мовляв, кулі — надто зношені. За останні три роки на фірму скаржилися шість разів. Але колеги говорять, що Ніколс завжди дотримувався заходів безпеки. Мав понад 20 років досвіду.

У поліції просять допомогти з ідентифікацією загиблих. Пасажири ніде не реєструвалися перед польотом. Встановили особи молодят Мета і Сандей Роуенс. Вони побралися у лютому. На весіллі склали список із 50 пригод, які хочуть пережити разом за рік. Політ на повітряній кулі був третім у переліку.

— Навряд чи куля загорілася б від власного вогню, — коментує пілот Трой Бредлі з Нью-Мексико. — Пілот не зміг набрати нормальної висоти через вагу пасажирів. Тому й зачепив електродроти. Таку кількість людей перевозити можна, але не варто. Потрібне потужніше обладнання.

2014-го Федеральна адміністрація авіації відмовилася зробити суворішими правила для польотів повітряних куль. Польотів на повітряних кулях так мало, що ризики невисокі — вирішили.

Зараз ви читаєте новину «Повітряна куля впала з 16 пасажирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути