четвер, 13 вересня 2012 07:30

Посол США задихнувся димом

Автор: фото з сайта www.abcnews.go.com
  Крістофер Стівенс три роки працював дипломатом у Лівії. Його призначили послом після повалення диктатора Муаммара Каддафі
Крістофер Стівенс три роки працював дипломатом у Лівії. Його призначили послом після повалення диктатора Муаммара Каддафі

Посол США в Лівії Крістофер Стівенс загинув — задихнувся димом під час атаки радикальних ісламістів на американське консульство в місті Бенгазі. Загинули ще троє співробітників посольства, повідомляє телеканал "Аль-Джазіра".

Нападники обстріляли установу з гранатометів та закидали пляшками із запальною сумішшю. Того ж дня у столиці Єгипту Каїрі місцеві жителі вилізли по стінах американського посольства на дах і зірвали прапор. Їх обурив фільм "Невинність мусульман".

Анонс стрічки з'явився в інтернеті до 11-ї роковини терактів проти Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку. Фільм зняв американець єврейського походження 52-річний Сем Бесіл. У ньому пророк Мухаммад зображений пройдисвітом, у деяких сценах займається сексом і закликає до масових убивств. Інші герої називають його негідником, ґвалтівником та розбещувачем дітей. Бесіл каже, зняв картину за $5 млн на пожертви майже сотні єврейських меценатів.

— Я хотів висловити свій погляд на іслам як релігію ненависті. Іслам — це ракова пухлина. Мій фільм політичний, а не релігійний, — каже режисер.

У Бенгазі надвечір у вівторок анонс стрічки побачили активісти організації "Прихильники ісламського закону". Вони одразу взяли зброю, вийшли на вулиці й почали закликати людей штурмувати консульство США. Місцеві військові, які охороняли представництво, дали відсіч нападникам, але їх відтіснили. Після гранатометного обстрілу в будівлі почалася пожежа. У цей час там був посол Стівенс із двома охоронцями. Усі троє задихнулися димом. Повідомляють про ще одного вбитого невідомої національності та щонайменше трьох поранених.

Зараз ви читаєте новину « Посол США задихнувся димом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути