вівторок, 16 червня 2009 18:35

Породілля померла від свинячого грипу

У Великій Британії від свинячого грипу вперше померла людина. Жителька шотландського міста Глазго 38-річна Жаклін Флемінг щойно народила дитину.

Жінка була на шостому місяці вагітності, коли підхопила вірус свинячого грипу. У неї підвищилася температура, почався кашель. У лікарні її стан погіршився. 1 червня шотландці зробили кесарів розтин, 14-го вона померла. Лікарі пояснили: крім грипу, пацієнтка мала інші проблеми зі здоров"ям.

— Спочатку їй ставало краще, потім гіршало, але ніхто не думав, що вона помре, — каже подруга Флемінг із Глазго. — У неї лишилися двоє синів та чоловік. Хлопчикам 14 і 9 років. Уявити собі не можу, як їм важко. Жаклін увесь час проводила із родиною.

Новонароджена дитина не заражена. Утім, недоношений малюк дуже слабкий — він не може самостійно дихати, перебуває у реанімаційному відділенні.

Сьогодні у Великій Британії зафіксовано понад тисячу випадків зараження свинячим грипом, із них майже половина — в Шотландії. Двоє хворих перебувають у тяжкому стані в лікарні.

Епідемія свинячого грипу спалахнула на початку квітня в Мексиці. Відтоді в 70 країнах світу вірусом заразилися майже 30 тис. людей, померли 150.

Зараз ви читаєте новину «Породілля померла від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути