пʼятниця, 28 листопада 2008 18:25

Померла найстарша жінка світу

  Една Паркер ніколи не вживала алкоголю й не курила. Всім, хто хоче жити довго, радила постійно вчитися чогось нового
Една Паркер ніколи не вживала алкоголю й не курила. Всім, хто хоче жити довго, радила постійно вчитися чогось нового

115 років та 220 днів прожила найстаріша жінка світу Една Паркер з американського штату Індіана. 27 листопада вона померла в будинку для літніх людей.

Една майже все життя провела в Індіані. Покидала межі штату лише кілька разів. Тут вона отримала шкільну та вищу освіту. Кілька років працювала вчителем. Потім вийшла за свого сусіда Ерла. Той помер 1939 року від серцевого нападу. Із тих пір Една жила сама на їхній з Ерлом фермі в окрузі Маунті. Коли відсвяткувала сторічний ювілей, вирішила перебратися до свого сина, а після його смерті — до будинку для літніх.

Жінка ніколи не пила алкоголю й не курила. До 80 років самостійно поралася по господарству. Її рецепт довголіття — весь час учитися чомусь новому.

— Ми не знаємо, чому бабця прожила так довго. Але вона ніколи не хвилювалася через дрібниці. І завжди була худою. Може, в цьому справа, — каже онук Едни Дон Паркер.

Сестра Едни Джорджія померла у віці 99 років, а інша, Опала, — у 88. Една встигла побачити п"ятьох онуків і 13 правнуків.

Нині найстарішою жінкою на планеті вважають 115-річну Марію де Хесус із Португалії. На звання найстарішого чоловіка претендує житель Об"єднаних Арабських Еміратів Насір Аль-Нажрі. Каже, що йому вже виповнилося 135 років. Однак документів на доказ пред"явити не може. Їх у нього вкрали 1931 року.

Зараз ви читаєте новину «Померла найстарша жінка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути