Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 01:00

Помер останній ветеран Першої світової війни

В Австралії помер 110-річний Клод Стенлі Шуль, останній відомий ветеран Першої світової. Його вважали також останнім, хто воював в обох світових війнах. Шуль помер минулого четверга у будинку для літніх у місті Перт. На момент смерті був і найстарішим австралійцем, і в десятці довгожителів світу.

Клод народився у Великій Британії.

15-річним вступив до військово-морських сил. Одразу потрапив на фронт. 1926-го його з іншими моряками відправили до Австралії. Там працював інструктором флотських екіпажів. Пізніше він вирішив лишитися в тій країні. У Другій світовій воював на боці Австралії. У відставку пішов 1956-го.

Шуль познайомився зі своєю майбутньою дружиною Етель 1926-го. Вона працювала нянею у Шотландії. Поїхала за нареченим до Австралії. Пара прожила разом 80 яроків. Етель померла 98-річною 15 років тому. У ветерана залишилися двоє доньок, син, 11 онуків та 22 правнуків.

У лютому 2011-го, після смерті ветерана Другої світової війни американця Френка Баклса, Клода і британку Флоренс Грін вважали найстарішими ветеранами. Але Флоренс не воювала, а працювала офіціанткою у жіночому підрозділі ВМС Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Помер останній ветеран Першої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути