пʼятниця, 20 травня 2011 02:45

Покоївка могла заразити Стросс-Кана

У середу голова Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан подав у відставку. Передав листа з нью-йоркської тюрми "Райкерс Айленд", США. Там він сидить із 17 травня за підозрою у зґвалтуванні покоївки в номері готелю "Софітель" на Мангеттені.

За фінансистом цілодобово спостерігають, щоб не вчинив самогубства.

"Я йду, щоби захистити МВФ, якому я служив чесно і віддано, — написав 62-річний Стросс-Кан. — А зараз хочу докласти всі свої сили і час, аби довести, що я не винен".

Жертва Стросс-Кана — 32-річна емігрантка із західноафриканської країни Гвінея, живе з 15-річною донькою, без чоловіка. У "Софітелі" працює три роки. У січні переїхала до бідного негритянського району Гарлем. Зараз мешкає у будинку, що його об'єднане товариство ВІЛ-інфікованих Гарлема надає лише хворим на СНІД дорослим та їхнім сім'ям. У поліції не кажуть, чи має жінка СНІД. Розголошувати її ім'я заборонено. Сусіди розповідають, що вона мусульманка, дуже тиха і роботяща.

Адвокати Стросс-Кана спочатку заявляли, що, коли сталося зґвалтування, той нібито обідав у ресторані з донькою. Тепер дотримуються версії, що екс-голова МВФ міг мати секс із покоївкою, але зі взаємної згоди. Жінка це заперечує.

Суд призначили на 20 травня. Якщо Стросс-Кана визнають винним, йому загрожує від 25 до 74 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Покоївка могла заразити Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути