середа, 11 січня 2012 05:00

Після вибуху з ресторану намагалися вкрасти касу

Автор: фото: REUTERS/Tatyana Makeyeva
  Поліцейські та рятувальники оглядають місце вибуху в італійському ресторані ”Іль Пітторе” в понеділок у Москві. Слідчі розглядають основну версію — вибух газового балона на кухні. Ударну хвилю відчули жителі навколишніх багатоповерхівок
Поліцейські та рятувальники оглядають місце вибуху в італійському ресторані ”Іль Пітторе” в понеділок у Москві. Слідчі розглядають основну версію — вибух газового балона на кухні. Ударну хвилю відчули жителі навколишніх багатоповерхівок

У понеділок о 15.30 пролунав вибух у московському ресторані італійської їжі "Іль Пітторе" на Нахімовському просп. У цей час у будівлі було до 60 осіб — відвідувачі, кухарі й офіціанти. Двоє з них загинули, 41 людина дістала поранення. Пожежу вдалося погасити лише близько 17.00. За попередньою версією, на кухні вибухнув газовий балон.

Врятовані згадують, що спочатку почули, як на кухні впало щось важке. Дві офіціантки пішли подивитися, що сталося. Як тільки відчинили двері, стався вибух. Очевидці на вулиці кажуть, ресторан спалахнув за кілька хвилин, а ще за мить почувся другий глухий удар. Припускають — вибухнув ще один газовий балон.

— Я стояв у гардеробі на першому поверсі, коли раптом почув гуркіт. Повалив густий дим. Почулися крики. Люди кинулися вибігати на вулицю, — розповідає охоронець Роман.

Обгорілі люди вибігали на вулицю. Напівголі, у крові, обдертому й обпаленому одязі. Семеро постраждалих відмовилися від госпіталізації. Зараз у лікарнях лежать 28 осіб, троє з них у дуже важкому стані.

Поліцейські вилучили касету відеоспостереження з ресторану. Кажуть, після пожежі двоє громадян Узбекистану намагалися винести термінал оплати й музичний центр.

— Я живу недалеко від "Іль Пітторе". Ходять чутки, ним володів якийсь чи то грузин, чи то вірменин, так що не варто виключати розборок, — розповідає 32-річний москвич Ілля Греда. — Та й публіка там іноді збиралася специфічна. Сусідка працює там офіціанткою. Каже, господарі забивали на техніку безпеки, але хлопці на кухні слідкували за всім. Якщо привозили балон із домішками, вони казали міняти.

Кримінальну справу порушили за "спричинення смерті з необережності" й "надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки".

— Торік я відкрила піцерію. Ми всій Європі газ продаємо, а тут, у Москві, підключитися до магістралі — фантастично дорого, — розповідає 47-річна Катерина Орлова. — За найскромнішими підрахунками, підключення коштувало 25-30 тисяч доларів. Подруга сказала, дешевше відкупитися від перевіряльників техніки безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Після вибуху з ресторану намагалися вкрасти касу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути