вівторок, 05 лютого 2013 07:00

Після вибуху в хмарочосі нафтової компанії чули запах газу

Минулого четверга у мексиканській столиці Мехіко прогримів потужний вибух в офісному комплексі найбільшої у країні нафтогазової компанії "Пемекс". Він розміщений у 54-поверховому хмарочосі. Загинули щонайменше 25 людей, понад сотня — поранені.

— Усе сталося миттєво. Раптово зникло світло, звідусюди полетіли уламки, — розповідає працівник компанії Крістіан Обеле.

Скалка поранила йому ногу, іти без сторонньої допомоги не міг. Вибратися допомогли рятувальники.

Близько 16.00 у будівлі загуркотіло, здійнялася хмара білого пилу. Люди кинулися до виходів, намагаючись ухилитися від шматків стін, що падали. Поліцейські й пожежники, які прибули на місце, кажуть, що всередині почули різкий запах газу.

— Коли все почалося, я був на 10-му поверсі у своєму кабінеті. Усе так затряслося, що з'явилося відчуття: от-от і будівля впаде, як картонна. Багатьох людей на той час не було у приміщенні. Вийшли на обід, — згадує Маріо Гусман.

Понад 6 год. рятувальники витягували з-під завалів тіла. Поранених вертольотами відправляли в лікарню. У той час на вулиці шумів натовп родичів працівників компанії. Одні плакали, інші вигукували імена рідних. Хтось телефонував тим, хто опинився під завалами. До одного вдалося додзвонитися. Чоловік сказав, що лежить під уламками і там душно. Далі зв'язок перервався.

Свого чоловіка 36-річного Даніеля шукала Ана Варгос Паласіо із 11-річною донькою.

— Востаннє я говорила з ним близько першої дня. Він жартував, усе було гаразд. Коли почула про вибух, примчала. Почала телефонувати чоловікові. Слухавку взяв якийсь хлопець. Сказав, що телефон знайшов серед сміття.

За словами очевидців, вибух стався в підвалі. Сильно пошкоджені перші три поверхи, але будівля встояла. Офіційну версію трагедії поки що не озвучують.

Державна компанія "Пемекс" заснована 1938-го і має близько 15 тис. працівників. 2011-го вона видобула понад 2,5 млн барелів сирої нафти і отримала $111 млрд прибутків.

Зараз ви читаєте новину «Після вибуху в хмарочосі нафтової компанії чули запах газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути