вівторок, 23 червня 2009 18:57

Пірати звільнили судно з українцями

Учора, 23 червня, сомалійські пірати звільнили нідерландське вантажне судно "Марафон", де були вісім українських моряків. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Судно, яке перевозило 2,5 тис. т коксу, захопили в Аденській затоці 7 травня цього року. Того ж дня на борту помер 40-річний зварювальник Сергій Вартенков з Ізмаїла Одеської області. Про його смерть стало відомо тільки після звільнення сухогрузу.

— Він загинув 7 травня під час захоплення судна, — каже речник МЗС Василь Кирилич, 44 роки. — Пірати контролювали, щоб інформація не вийшла за межі судна.

Хто і скільки заплатив за порятунок екіпажу, дипломатам невідомо. Припускають, це був судновласник із Нідерландів, компанія Western Marine Transport NV.

За даними Морського бюлетеня, Сергій Вартенков загинув за нез"ясованих обставин. Капітан судна начебто повідомляв, що в нього був нервовий зрив. Раніше мати загиблого моряка Віра Вартенкова заявляла, що її син жодного разу на зв"язок не виходив. Їй казали, що син не може піднятися до трубки через важкий психічний стан.

У піратів нині перебувають 26 українських моряків — 24 на судні "Аріана" та два на Hansa Stavanger.

Зараз ви читаєте новину «Пірати звільнили судно з українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути