четвер, 25 жовтня 2012 00:30

Під водою Бермудського трикутника знайшли піраміди

Автор: фото з сайта www.a24.COM
  Древнє місто на дні Саргасового моря з пірамідами та мурами виявили з допомогою гідролокатора науковці, що складали карту дна. Це схоже на стародавні мексиканські поселення
Древнє місто на дні Саргасового моря з пірамідами та мурами виявили з допомогою гідролокатора науковці, що складали карту дна. Це схоже на стародавні мексиканські поселення

Канадські науковці Пол Вайнцвейг та Поліна Заліцкі оголосили, що на морському дні у Бермудському трикутнику, за 700 м на північ від узбережжя Куби, виявили затонуле місто. Підводний робот сфотографував чотири піраміди, сфінкса, мури та великі камені зі слідами обробки людиною.

Будівлі за стилем подібні до міста Теотіуакан у Мексиці, що досягло розквіту у першій половині І тисячоліття. Мовою ацтеків це означає "там, де люди зустрічаються з богами". Вважають, що племена ацтеків, які прийшли пізніше, зазнали сильного впливу цієї цивілізації.

— На зображеннях з гідролокатора ми бачили безкінечні білі рівнини піску, і раптом посередині цього наштовхнулися на рукотворні будівлі, — розповідає Поліна Заліцкі. — Ми ще не впевнені, що це, але точно знаємо — природа не створює симетричних архітектурних форм.

Понад 10 років пара науковців та їхня команда складають карти морського дна на замовлення кубинського уряду. Перші об'єкти, що могли бути створені людиною, виявили на дні Бермудського трикутника 2000 року.

Трикутник між Бермудськими островами, островом Пуерто-Рико та американською Флоридою відомий таємничими зникненнями багатьох суден і літаків. За останніми версіями науковців, це відбувається через викиди з підземних родовищ метану. Він піднімається крізь товщу води у вигляді бульбашок іноді завбільшки з корабель, так що судно раптово провалюється під воду. Метан також розріджує повітря, створюючи ями, в яких літаки швидко втрачають висоту. Ще регіон небезпечний тропічними бурями.

Палац Клеопатри накрило цунамі

Близько 1600 років лежить під водою палац єгипетської цариці Клеопатри. На нього натрапили 1998-го. Неподалік порту Александрія на дні знайшли фундамент палацу, колони з червоного граніту, статуї богині Ізіди та сфінкса, а також каркаси затонулих кораблів різних часів. Науковці вважають, палац пішов під воду внаслідок сильного землетрусу й цунамі від нього. Влада Єгипту планує створити там підводний музей.

У Камбейській затоці на заході Індії 2002-го підводники виявили затонуле місто на 40-метровій глибині. Вуглецевий аналіз показав: йому близько 9500 років. Воно на 5 тис. років старіше за решту археологічних об'єктів у країні. При цьому там збереглися не лише будівлі, а й людські останки. Місцеві жителі назвали його Дварка — "золоте місто". Його затопило, коли розтанула крига останнього льодовикового періоду.

 

Зараз ви читаєте новину «Під водою Бермудського трикутника знайшли піраміди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути