неділя, 29 жовтня 2006 14:18

Під руїнами веж-близнюків знаходять людські кістки

— О Боже, невже це рештки мого Метью? — побивалася американка Даян Хорнінг. — Він тут лежав майже п"ять років.

Син пані Хорнінг загинув 2001 року, коли у вежі-близнюки Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку врізалися літаки. Рятувальники тоді знайшли лише частину тіла Метью. У вересні його мати дізналася, що на місці падіння, де зараз будують Вежу свободи, будівельники знайшли людські рештки.

Тиждень тому водій екскаватора підняв на поверхню землю, в якій було кілька кісток людських кінцівок, а також чоловічий гаманець. Протягом наступних семи днів будівельники знайшли понад дві сотні фрагментів кісток. Проте мер Нью-Йорка Майкл Блумберг заявив, що роботи на будівельному майданчику не припинять. На місці веж-близнюків у Нью-Йорку збираються збудувати 540-метровий хмарочос, який назвуть "Вежею свободи".

— Чому про це не пишуть на перших сторінках газет? — скаржиться американка Адель Міланович, яка внаслідок теракту втратила сина. — Коли ми читаємо про масові могили в Іраку, то жахаємося. Чому ж немає жодної реакції на знахідки в Нью-Йорку?

Внаслідок терактів 11 вересня загинули 1749 людей. Родичі понад тисячі жертв не змогли поховати своїх близьких. Вони досі скаржаться, що влада не обстежила належним чином місце катастрофи.

Загалом після терактів на місці падіння будинків ВТЦ робітники знайшли близько 20 тисяч фрагментів людських кісток.

Зараз ви читаєте новину «Під руїнами веж-близнюків знаходять людські кістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути