Ексклюзиви
середа, 27 травня 2009 18:25

Першій жертві свинячого грипу поставлять пам"ятник

У мексиканському містечку Ла-Глорія, штат Веракрус, встановлять пам"ятник першій жертві свинячого грипу. Місцевий житель 5-річний Едгар Ернандес одним із перших захворів на грип A/H1N1. Кілька тижнів тому хлопчик пройшов курс лікування й одужав.

Бронзову скульптуру зведуть в одному з парків Ла-Глорії, в якій живе вся родина Ернандеса. Мексиканські урядовці пояснили: монумент символізуватиме надію для тих, хто захворів на свинячий грип, а також вшанує пам"ять померлих від хвороби.

Свинячий грип вперше виявили в Мексиці в квітні цього року. За кілька днів хвороба перекинулася на США та десятки інших країн. Наразі вірусом A/H1N1 інфіковано 12 515 людей по всьому світі. Від хвороби померла 91 людина, із них понад 70 — у Мексиці. Днями в Росії зафіксували два випадки зараження свинячим грипом. Обидва хворих напередодні подорожували до США.

В українських аеропортах усіх, хто прилітає з країн ризику (у першу чергу США та Мексика), перевіряють лікарі. Біля трапів літаків стелять килимки, просочені дезінфекційним розчином.

Зараз ви читаєте новину «Першій жертві свинячого грипу поставлять пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути