пʼятниця, 11 червня 2010 02:14

Педофілів каструватимуть примусово

Від 9 червня у Польщі є чинним закон, що передбачає примусову фармакологічну кастрацію педофілів. Його називають чи не найсуворішим у Європі.

Рішення про застосування ліків суд прийматиме за півроку до того, як в"язень має вийти на волю. Курс спецпрепаратів призначатимуть лікарі та психіатри. Медики вирішуватимуть, як довго засудженому слід робити ін"єкції. В організм в"язня вводитимуть модифікований тестостерон. Він блокує дію чоловічого гормону, придушує сексуальний потяг. Це і є хімічна кастрація.

Досі така процедура в Польщі була добровільною. Проект нового закону запропонував 2008 року прем"єр-міністр Дональд Туск. Зробив це після ряду скандалів, пов"язаних із педофілією. Найбільше країну вразила історія 45-річного жителя Сєдльця. Він шість років утримував дочку під замком, ґвалтував її. У листопаді торік закон підписав президент Лех Качинський, який цьогоріч загинув.

У Європі хімічну кастрацію до педофілів застосовують у Великій Британії, деколи — у Франції. Запровадив таку кару Ізраїль. Практикують її у США. Там педофілу-рецидивісту загрожує довічне ув"язнення.

За перегляд зображень голих дітей у Британії можуть засудити на 10 років. Педофілам забороняють жити поблизу дитячих закладів. У країні є картотека на понад 100 тис. таких осіб.

Зараз ви читаєте новину «Педофілів каструватимуть примусово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути