пʼятниця, 03 березня 2017 00:20

Пару засудили до 28 років в'язниці за зірвану вечірку

Американську пару засудили до 28 років позбавлення волі за зірвану вечірку з нагоди дня народження дитини. 25-річна Кайла Нортон і 26-річний Хосе Оррес їхали серед вантажівок у американському Дугласвілі та розмахували конфедеративними прапорами біля будинку темношкірої сім'ї. Там святкували восьмий день народження хлопчика. (11 конфедеративних штатів на півдні США відділилися у часи громадянської війни 1861–1865 років і виступали за збереження рабовласництва. Вимагали не надавати жодних прав темношкірому населенню. — ГПУ). Після зіпсованого свята вони розгромили найближчий магазин товарів першої необхідності.

— Свято довелося перервати, — каже мати хлопчика. — У нас у саду були діти. Ми боялися, що ці люди можуть почати бійку. Малий засмутився. Ми вперше з таким зіткнулися. Усі сусіди приязні. Всі нам співчували. Але мені шкода цих людей. Поламали собі життя через дурість. Я їх пробачила. Але суддя вирішив інакше.

Суд кваліфікував злочин як вчинений на ґрунті ненависті. За такі у США засуджують до великих термінів.

— Мені шкода, — говорить Кайла, — Якби я могла уявити, чим все це закінчиться, ніколи б не стала робити подібне. Це несправедливо, що через одну дурницю я проведу півжиття в камері. Ми ж не терористи й нікого не вбили. У нас є темношкірі друзі. Якби я могла щось виправити, я зробила б це.

Подружжя було членами групи "Поважай прапор". Учасники організації їздили містом і вигукували, що уб'ють усіх, хто не поважає конфедеративний прапор.

На волі в пари залишилися троє дітей. Їх виховуватимуть батьки матері.

Зараз ви читаєте новину «Пару засудили до 28 років в'язниці за зірвану вечірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути