Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 05:36

Зупинили будівництво дачі для Путіна

Автор: WWW.MEDIUM.COM
  Основна будівля секретної дачі Путіна ”Будинок на озері” розташована неподалік Красноярська. Для господаря передбачені 25-метровий басейн, сауна, турецька лазня, масажні кімнати, зимовий сад і камінна зона. На зображенні — комп’ютерне моделювання проекту з сайта генерального підрядника
Основна будівля секретної дачі Путіна ”Будинок на озері” розташована неподалік Красноярська. Для господаря передбачені 25-метровий басейн, сауна, турецька лазня, масажні кімнати, зимовий сад і камінна зона. На зображенні — комп’ютерне моделювання проекту з сайта генерального підрядника

Журналісти-розслідувачі з проекту російського опозиціонера-емігранта Михайла Ходорковського "Центр управління розслідуваннями" опублікували плани будівництва розкішної дачі для президента Росії 65-річного Володимира Путіна та голови державної "Роснефти" Ігоря Сєчина, 57 років. Приблизна її вартість — 9 млрд руб. — 4 млрд грн. Її видають за містечко для учасників спортивних змагань і працівників компанії.

Комплекс споруд під назвою "Будинок на озері" зводять з 2014 року. Розташований за 50 км від російського Красноярська. Замовники планували звести основний дім і будинки для гостей, каплицю, прес-центр, причал, посадкові майданчики для трьох вертольотів Мі-8, вузол і вежу зв'язку, триповерховий будинок охорони. Комплекс мав займати 235,5 га лісу, огородженого парканом. За його межами повинен бути заповідник для розведення оленів.

Усе північне крило центральної будівлі призначене для господаря. Тут є окрема спальня, студія зі столом на 10 осіб і барною стійкою. Довгий коридор веде від покоїв господаря до центрального холу з обідньою і камінною зонами, двома верандами й кімнатою для слуг.

У більшій частині будинку розташовані три спальні для гостей. Також є 25-метровий басейн, сауна, турецька лазня, масажні кімнати, комплекс для лікування мінеральними водами, зона відпочинку, зимовий сад і веранда, де можна загоряти.

Будують спортивно-оздоровчий комплекс для потреб дочірньої компанії — АТ "Ванкорнефть", стверджують у "Роснефти". На будівництво вже витратили 8,87 млрд руб. — понад $154 млн. Також планують прокласти дорогу через гори завдовжки 45 км. Вона вартуватиме стільки ж.

— Документи і зйомка території свідчать, що цей проект не має нічого спільного зі спортивно-оздоровчим комплексом, — стверджують у ЦУР.

Плани будівництва передав один із інженерів проекту. На замовників ображений.

— Вони постійно переро­бляли планування. Обіцяли заплатити 300 тис. руб. — 135 тис. грн. Натомість привезли 50 тис. руб. готівкою і сказали, що більше не дадуть, скаржиться.

— Скрізь зазначалося, що це містечко для учасників зимової універсіади в Красноярську, що відбудеться 2019 року. Але на плані немає жодного спортивного чи оздоровчого комплексу, — говорить інженер.

— Багато чого напланували. Для того, щоб Путін із близькими міг відпочивати тут 2018-го. Сєчин прилетів, оглянув будівництво. Сказав, що понабудовували лайна всякого, і для Сибіру це взагалі не підходить. Уже рік будівництво заморожене, — розповідає директор сусідньої бази відпочинку.

Готові тільки укріплений берег, причал, містечко для робітників і два гостьові будинки.

— Приємно знати, що немає в товаришів компромату, — прокоментував розслідування прес-секретар "Роснефти" Михайло Леонтьєв.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков наголосив, що ніяких дач для президента не будують.

— Така практика є порочною. Майно державних компаній — це майно незалежних юридичних осіб. У Європі його використання для власних потреб привело б до парламентського розслідування. Але, я думаю, не в Росії, — говорить Ілля Шуманов, заступник директора російського відділення "Трансперенсі інтернешнл" (антикорупційна організація, заснована 1993 року в Берліні. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «Зупинили будівництво дачі для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути