Ексклюзиви
вівторок, 08 грудня 2009 18:46

Останки Гітлера спалили за наказом Андропова

Автор: фото з сайту www.blog.ru
  Адольф Гітлер та Єва Браун одружилися 28 квітня 1945 року. 30 квітня наклали на себе руки. Їхній шлюб тривав 40 годин
Адольф Гітлер та Єва Браун одружилися 28 квітня 1945 року. 30 квітня наклали на себе руки. Їхній шлюб тривав 40 годин

Останки Адольфа Гітлера, його дружини Єви Браун та родини Ґеббельсів спалили 1970 року за наказом Комітету держбезпеки. Тіла померлих 1945-го фюрера та його соратників радянські військові поховали в німецькому місті Магдебург.

— У березні 1970-го тодішній голова КДБ Юрій Андропов написав записку, що треба знищити рештки Гітлера, Браун і Ґеббельсів. У Москві боялися, щоб місце поховання не стало центром паломництва неонацистів, — пояснює Василь Христофоров, начальник архівного відомства Федеральної служби безпеки Росії. — Ця записка зберігається у нашому архіві. Також є звіт про виконане: "Уничтожение останков произведено путем их сожжения на костре на пустыре в районе г. Шенебек в 11 км от Магдебурга. Останки перегорели, вместе с углем истолчены в пепел, собраны и выброшены в реку Бидериц".

56-річний Гітлер і Браун, 33 роки, разом прийняли дозу ціанистого калію 30 квітня 1945-го у військовому бункері в Берліні, за офіційною версією. Фюрер після того ще й вистрелив собі в ліву скроню. Міністр пропаганди Йозеф Ґеббельс застрелився, його дружина Маґда випила отруту. Перед тим отруїла шістьох їхніх дітей, які були з ними в бункері.

Фюрер із Євою Браун утік до Аргентини

Аргентинський журналіст Абель Басті кілька років тому видав книжку "Гітлер в Аргентині". Він пише, що фюрер із Браун утік з окупованого Берліна. На військовій субмарині приплив до Аргентини влітку 1945-го. Коли пасажири висадилися, човен затопили. Журналіст запевняє, що той досі лежить на морському дні.

Зараз ви читаєте новину «Останки Гітлера спалили за наказом Андропова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути