середа, 04 січня 2017 05:35

Оленів перевозять на острів, де більше їжі

Автор: ФОТО З САЙТА www.tedition.cnn.com
 

Олені заходять на борт човна поблизу містечка Альта на півночі Норвегії. Тварин перевозять на сусідній острів, де більше їжі. За рухом оленячих стад стежать 15 офіцерів зі спеціального підрозділу поліції. Його заснували 1949 року. Правоохоронці зустрічаються з оленярами. Дбають, щоб тваринам вистачало поживи взимку. Захищають їх від браконьєрів. На тижневе патрулювання виїжджають двоє поліцейських на сніго­ходах.

У пустельному полярному регіоні площею понад 55 тис. кв. км за добу можна не зустріти жодної людини. Основні мешканці — корінний народ саамі. Оленярство є його традиційним промислом. З огляду на давні звичаї, аборигени мають спеціальні дозволи. На відміну від інших громадян, можуть без ліцензії ловити рибу в замерзлих озерах. Або їздити на снігоходах без шоломів. Полювати, коли решті це заборонено. Працівники спецпідрозділу зобов'язані знати культуру, мову і традиції саамі.

Зараз ви читаєте новину «Оленів перевозять на острів, де більше їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути