вівторок, 07 жовтня 2008 15:58

Оголосили десять лауреатів "Шнобелівської" премії

У Гарвардському університеті в американському штаті Массачусетс у вісімнадцятий раз вручили Антинобелівську або "Шнобелівську" премію. Нагороду дають за безглузді відкриття, які змушують науковий світ усміхнутися. Премію заснував Марк Абрахамс та гумористичний журнал "Аннали незвичайних досліджень".

Щороку на початку жовтня вручають по десять "Шнобелівських" нагород. Саме в цей період нагороджують і справжніх нобелівських лауреатів.

Цьогоріч в номінації "Біологія" премію отримали французькі вчені, які встановили, що собачі блохи стрибають вище котячих. Лауреатом в галузі хімії стала американка Дебора Андерсон. Вона виявила, що напій кока-кола можна використовувати як контрацептив. Її дослідження довели, що напій, особливо його дієтичний різновид, справді зменшує вірогідність завагітніти. Однак тільки на 0,5%. Тому Дебора каже, що повністю розраховувати на кока-колу не слід.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили десять лауреатів "Шнобелівської" премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути