пʼятниця, 02 вересня 2011 00:00

Одяг від Нельсона Мандели продають за 86 доларів

Екс-президент Південно Африканської Республіки 93-річний Нельсон Мандела розробив лінію одягу. Назвав її "46 664". Такий номер мав у в'язниці. Він відсидів 27 років за ґратами — бо боровся за права людини. 1994-го став першим темношкірим президентом ПАР.

Одяг від Мандели з'явився у крамницях із середини серпня. В середньому одна річ коштує 600 рандів. Це $86 або майже 700 грн. Приблизно 10% продажів йде у фонд Мандели, що підтримує боротьбу зі СНІДом. Покупців мало, бо для більшості місцевих ціна надто висока.

У чоловічій колекції є джинси, футболки й капелюхи. Піджаки і штани класичного крою. Сорочки пошиті з тканини шве-шве, яку тчуть місцеві.  Для жіночого одягу обрали стиль з етнічними африканськими елементами. Сукні і спідниці пошиті з бавовни.

На кожній речі з колекції є зображення людської руки — символу боротьби африканців проти політики апартеїду. Той знак вигадав Мандела.

Зараз ви читаєте новину «Одяг від Нельсона Мандели продають за 86 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути