четвер, 18 березня 2010 21:04

Облили людською кров"ю будівлю уряду

Автор: фото: REUTERS/Sukree Sukplang
  Буддійський ченець у Таїланді здає кров для акції протесту. У кожного учасника забирали по 200 міліметрів
Буддійський ченець у Таїланді здає кров для акції протесту. У кожного учасника забирали по 200 міліметрів

У столиці Таїланду Бангкоку опозиціонери облили людською кров"ю будівлю уряду, а також ворота будинку прем"єр-міністра Апхісіта Ветчачіви. Голова уряду в цей час ховався за містом у військовій частині. Протестувальники вимагають розпуску парламенту і призначення нових загальних виборів.

Розлита кров символізує церемонію прокляття брахманів. Троє демонстрантів на чолі з індуїстським брахманом підійшли до воріт будинку уряду. Один із них тримав на руках статую Будди. Промовивши заклинання, брахман розлив частину крові перед воротами.

Для того, щоб зібрати 500 л крові, опозиціонери здавали в спеціальних медичних наметах по 200 мл кожен. Для збору залучили кілька сотень медичних працівників. Донори вишиковувалися в довгі черги.

Представники органів охорони здоров"я попереджали, що акція може спровокувати розповсюдження інфекційних захворювань. У міжнародному комітеті Червоного Хреста назвали "марнотратством" витрачання такої великої кількості людської крові в політичних цілях. За їхніми словами, багато лікарень, у тому числі й у Таїланді, потребують донорської крові та препаратів, виготовлених на її основі.

Антиурядові заворушення почалися в Таїланді минулої неділі. Прихильники звільненого і звинуваченого владою в корупції опального прем"єр-міністра Таксіна Чинавати з"їхалися в Бангкок для проведення масових акцій. Організатори демонстрацій обіцяли залучити до мільйона осіб, однак зібралися лише близько 200 тис.

Прем"єр-міністр Апхісіт Ветчачіва заявив, що не звертатиме уваги на вимоги демонстрантів. У столицю країни стягнули більш як 50 тис. військових.

Зараз ви читаєте новину «Облили людською кров"ю будівлю уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути