Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2009 16:36

Обама подарував королеві Єлизаветі музичний плеєр

Голови 19 найбільших економічно розвинених країн світу та представники Євросоюзу з"їхалися до Лондона на саміт. Обговорюватимуть стратегію виходу з економічної кризи.

Появу політиків у британській столиці супроводжували масові протести. 5 тис.  демонстрантів, зокрема анархісти, комуністи, "зелені" й антиглобалісти, окупували Сіті, діловий центр міста. Люди протестують проти бездіяльності урядів, забруднення природи промисловими корпораціями та поліцейського свавілля.

Демонстранти вдерлися до Королівського банку Шотландії у центрі Лондона. Вони обписали стіни будівлі гаслами "Геть усіх!" та "Злодії, помріть у муках".

Поліція застосувала димові шашки. 11 людей забрали до лікарні з отруєнням. Ще один демонстрант помер. Він наскочив на пластиковий щит поліцейського, упав на землю й перестав дихати. Медики нічим не змогли йому допомогти.

Тим часом 2 квітня відбулася перша зустріч "Великої двадцятки". Урочистий прийом улаштувала королева Великої Британії Єлизавета ІІ. Президент США Барак Обама подарував правительці ай-под, музичний плеєр, із піснями з бродвейських мюзиклів. Єлизавета віддячила Обамі та його дружині Мішель своїм портретом.

Після зустрічі з королевою політики вечеряли в британського прем"єр-міністра Ґордона Брауна. Їли ягня зі спаржею, гриби з м"ятним соусом та картопляні пельмені.

Наступні кілька днів політики зустрічатимуться приватно. На початку наступного тижня розлетяться по своїх країнах.

Зараз ви читаєте новину «Обама подарував королеві Єлизаветі музичний плеєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути