середа, 08 серпня 2012 05:30

Обама образив турків бейсбольною бітою

Турецькі опозиційні політики обурені фотографією, на якій президент США 51-річний Барак Обама під час телефонної розмови з турецьким прем'єр-міністром Реджепом Таїпом Ердоганом, 58 років, тримає в руках бейсбольну біту. Минулого тижня фотографія з'явилася на сайті Білого дому.

На біті автограф колишнього бейсболіста Генка Аарона, 78 років.

— Ми опублікували фото тільки з однією метою: щоб наголосити на тісному зв'язку президента з прем'єр-міністром Ердоганом. Хотіли звернути увагу, що між політиками відбувається важлива розмова щодо погіршення ситуації в Сирії, — коментує прес-секретар Білого дому Кейтлін Гейден.

Політики говорили минулого понеділка.

— Тепер стає зрозуміло, від кого наш прем'єр отримує накази, — каже опозиціонер з турецької народно-республіканської партії.

Прихильники Обами просять турків не робити поспішних висновків. Пояснюють, що їхній президент просто палкий прихильник бейсболу і давній уболівальник "Чикаго вайт сокс".

— Коли наш прем'єр говоритиме з Обамою, хай візьме в руки капці, качалку чи ремінь, — радить турецький журналіст Ахмет Хакан.

— Я, звичайно, не можу знати, які пози в Обами, і що він тримає в руках, коли говорить зі мною. Він мій друг, людина, яка викликає довіру, — коментує турецький прем'єр.

Американський президент і прем'єр Туреччини ведуть переговори стосовно ситуації в Сирії, де точиться громадянська війна.

Напруженість у відносинах між Туреччиною і сусідньою Сирією посилилася після того, як на початку цього літа сирійці збили турецький літак.

Зараз ви читаєте новину «Обама образив турків бейсбольною бітою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути