вівторок, 28 грудня 2010 07:30

Нью-Йорк розчищали 2400 людей

Автор: фото: REUTERS/Lucas Jackson
  Водій машини, що прибирає сніг у Нью-Йорку, зупинився, щоб витягнути із заметів інші автівки
Водій машини, що прибирає сніг у Нью-Йорку, зупинився, щоб витягнути із заметів інші автівки

У неділю на північно-західному узбережжі США пройшла снігова буря. Найбільше засипало Нью-Йорк. Там випало понад 50 см снігу. Його розчищали 2400 людей. Зміна тривала 12 год.

— Ми просиділи в аеропорту майже півдня. Діти плакали, такса весь час вовтузилася — не могла всидіти на місці. Найбожевільніші різдвяні канікули. Поїздку планували десь із місяць, — розповідає тутешня Колін Джеймс. Вона з чоловіком і двома дітьми летіла до батьків у штат Айова. Через негоду їхній літак затримали на 2,5 год. — А багато рейсів скасували. Люди на свята залишилися в місті.

— Розумію, що більшість сімей мріє повернутися до своїх домівок після Різдва. Дуже прошу, поки що нікуди не їдьте, — закликає мер Нью-Йорка 68-річний Майкл Блумберґ.

Вітер намітає кучугури зі швидкістю 56 км/год. Через заметіль скасували кілька залізничних рейсів. Дехто пробував виїхати з дому автомобілем, але, проїхавши кількадесят кілометрів, застрявав у заметах.

У більшості штатів температура впала до -5°С. У кількох оголосили надзвичайний стан. У Вірджинії в неділю випало 35 см снігу. Жителі говорять, таких опадів не було майже 20 років. 1989-го в штаті намітало 38 см.

Зараз ви читаєте новину «Нью-Йорк розчищали 2400 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути