четвер, 05 травня 2016 07:40

Норвегія даватиме мігрантам гроші на зворотну дорогу

По $1,2 тис. заплатить влада Норвегії першим 500 мігрантам, які добровільно залишать країну. Директорат із питань міграції вже виплачує біженцям по $2,4 тис. Сім'ї з двома дітьми можуть отримати близько $15 тис. одноразової допомоги.

— Необхідно заохочувати людей добровільно повертатися додому. Для цього даємо їм більше грошей на зворотну дорогу, — каже міністр з інтеграції Сілві Листхауг. — Це дозволить країні заощадити кошти. Бо утримувати мігрантів у центрах — дорожче. А така сума стане непоганим стартом будь-де.

Програма діятиме шість тижнів. Стосується мігрантів, які прибули в Норвегію до 1 квітня.

— Європа примусово повертає людей у Туреччину, — продовжує Листхауг. — Ми ж даємо шанс їм вирішити. Бо ресурси вичерпали. Доведеться змиритися з цим.

Наприкінці січня норвезька влада запропонувала вилучати у прохачів притулку цінні речі, щоб оплатити їхнє перебування в центрах для мігрантів. Та за півтора місяця роботи цього закону нічого не забрали.

2015 року в Норвегію прибули близько 32 тис. мігрантів. Це майже втричі більше, ніж 2014-го. Люди їдуть із Сирії, Іраку, Лівії, Афганістану. Більш як половина з них — чоловіки, третина — діти.

Близько 60 тис. осіб можуть прибути в Норвегію 2016-го, прогнозують чиновники.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія даватиме мігрантам гроші на зворотну дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути