середа, 10 серпня 2011 00:15

Ненародженій дитині прооперували серце

У лікарні королеви Марґарити в Турині, Італія, народилася перша дитина — дівчинка Джулія, якій прооперували серце ще в материнській утробі. Вона важить 2 кг 710 г і почувається добре.

Втручання здійснили, коли дівчинці було 20 тижнів. Про це лікарню попросили її батьки, Стефанія та Паскуале. У плода діагностували складну хворобу серця. Правий шлуночок не ріс і не працював. Був ризик, що у Джулії не розвинеться нормальне серце.

— Нас поставили перед вибором — операція або аборт. Про друге я і слухати не хотіла, — каже Стефанія.

Тож 13 травня вперше в Італії лікарі зважилися оперувати серце ще не народженій дитині. Через живіт матері Джулії ввели катетер і штучно розширили серцевий клапан. Серце маляти тоді було близько сантиметра завбільшки. Це дозволило продовжити вагітність без подальших ускладнень. Плід ріс далі в нормальному режимі.

Мікроскопічну голку ввели у шлуночок, що не працював.  Кардіологи дивилися на екран ультразвукового апарата. Керувала операцією доктор Ґабрієлла Аньйолетті.

Через два дні після народження Джулії зробили ще одну, останню операцію на серці. Тепер дівчинка може жити без подальшого втручання і навіть без ліків.

Зараз ви читаєте новину «Ненародженій дитині прооперували серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути