середа, 27 грудня 2006 18:05

Німкені не хочуть народжувати до Нового року

Для багатьох майбутніх батьків у Німеччині стало вкрай важливим, коли народиться дитина. Від цього залежить, чи отримають вони державну матеріальну допомогу.

1 січня в країні набуде чинності новий закон. Згідно з ним, якщо малюк з"явився на світ 2007 року, його батьки щомісяця отримуватимуть 67% місячного сімейного доходу. Сума може становити понад $2 тис. Виплати триватимуть рік.

— Я готова стояти на голові, щоб дочекатися нового року, — каже Ант"є Ґрімм, яка от-от має народити.

Німецькі жінки активно обмінюються в Інтернеті досвідом відтягування пологів. Звертаються до лікарів.

— Нас уже сотні разів запитували, чи можна перенести народження на кілька днів без шкоди для дитини, — розповідає Крістіан Олбрайт із Німецької професійної асоціації гінекологів. — Але ми кажемо, що такий варіант не потрібно розглядати ні з медичного, ні з етичного погляду. Я певний, що медики по всій країні відмовляться робити такі дурниці.

Також Олбрайт переконаний, що лікарі записуватимуть час народження дитини чітко до хвилини. Адже саме від запису в свідоцтві про народження залежить, чи платитимуть сім"ї гроші.

Ще один спосіб обманути державу — народжувати вдома. Однак лікар не радить цього робити: без допомоги професійних акушерів життю матері та дитини загрожує небезпека.

Медик каже, що жінка повинна якомога менше хвилюватися. Не варто також займатися сексом перед народженням дитини. Так можна уникнути передчасних пологів.

— Деякі жінки практикують масаж сосків, щоб підготуватися до годування груддю, — додає лікар. — Цього не треба робити.

Закон про виплату допомоги батькам у Німеччині ухвалили, щоб підвищити рівень народжуваності. Сьогодні на сім"ю припадає 1,3 дитини. Для нормального розвитку країни повинно бути принаймні 2,1. Німецьке статистичне відомство підрахувало, що до 2050 року кількість населення зменшиться з 82 до 69 млн.

Зараз ви читаєте новину «Німкені не хочуть народжувати до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути