понеділок, 04 серпня 2008 18:27

Нелегал подавав чай королеві

32-річний Ігор Голованов із Москви два роки працював дворецьким у королівському палаці Букінгем у Лондоні. Він не мав дозволу на роботу у Великій Британії.

Росіянин не раз зустрічався з главами різних держав, обслуговував британського прем"єр-міністра Ґордона Брауна. Подавав напої королеві Єлизаветі ІІ та її чоловікові принцу Філіпу.

Голованов прилетів до Британії 2000-го. Закінчив університет у місті Борнемут за спеціальністю менеджмент готельного бізнесу. Майже рік працював в одному з місцевих готелів, доки той не закрився. Невдовзі Ігор натрапив на оголошення про роботу в королівському палаці в Лондоні.

— Я пройшов дві співбесіди, — розповідає росіянин. — Сказали, що зможуть узяти мене на роботу лакеєм. Цікавилися планами на майбутнє. Відповів, що планую залишитися у Британії.

Каже, що показав адміністрації палацу всі документи.

— Повідомив, що мені знадобиться дозвіл на роботу, — згадує Ігор. — Однак вони не зробили жодних копій і нічого не записали. Більше я жодного слова не чув про дозвіл на роботу.

Голованова взяли на посаду із зарплатнею майже 14 тис. фунтів (понад 130 тис. грн) на рік. За житло та харчування в палаці він віддавав 3 тис. фунтів.

— Пам"ятаю, як перші тижні довго блукав палацом, — розповідає Голованов. — Не міг розібратися, як пройти у різні частини палацу. Коли став досвідченішим, мені дозволили обслуговувати королівську родину. Вони були до мене люб"язними.

Кілька тижнів тому звернувся до адміністрації палацу з проханням продовжити візу. Термін дії документа закінчується в серпні.

— Написав електронного листа головному адміністратору, — каже чоловік. — Він мені повідомив, що я не маю дозволу на роботу у Великій Британії, і вони розривають зі мною контракт. Тепер мене можуть вислати із країни через халатність роботодавців. Гадаю, до мене поставилися нечемно.

Ігор Голованов шукає шляхи, аби продовжити британську візу і знайти собі нову роботу.

Зараз ви читаєте новину «Нелегал подавав чай королеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути