вівторок, 30 листопада 2010 02:30

Наркоторговців обстрілювали з броньовиків

У неділю на півночі бразильського міста Ріо-де-Жанейро в районі Алемао поліцейські провели спецоперацію проти наркоторговців. Заарештували понад 190 людей. 35 — загинули, 123 дістали поранення, зокрема троє поліцейських. Вилучили 4 т марихуани. У хлібному магазині знайшли 50 крадених мотоциклів. Спецоперацію проводили 2,5 тис. поліцейських і військових.

Військові обстрілювали вулиці з 10 бронетранспортерів. Деякі дороги злочинці перекрили вантажівками. Щоб розчистити шлях, поліція використовувала крани.

Правоохоронці розповідають, що попередили жителів району, аби ті на час операції не виходили на вулиці.

— Було дуже страшно. Кулі свистіли, як на війні. Літали військові вертольоти. Багато людей тікали з району. Я залишилася вдома — не могла кинути онуків, — говорить пенсіонерка Дарсі Барбоса. — Ми навіть не лягали у ліжка. Спали на підлозі — боялися, щоб не влучили кулі.

У поліції кажуть, про велику партію наркотиків повідомили позаминулого тижня. У четвер бандитів попросили здатися. Ті відмовилися. Деякі наркоторговці втекли з району через підземні труби.

Правозахисна організація "Емнесті Інтернешнл" звинуватила поліцію у надмірній жорстокості:

Влада говорить, що в такий спосіб хочуть зробити місто безпечнішим. За чотири роки там має відбутися Чемпіонат світу з футболу, а за шість — літні Олімпійські ігри.

У 18 тис. будинків у районі Алемао живуть понад 60 тис. людей. У 15% помешкань немає навіть каналізації. Тут часто бувають сутички між озброєними бандами й поліцією. Три роки тому в червні під час операції проти наркоторговців загинули 19 людей.

Зараз ви читаєте новину «Наркоторговців обстрілювали з броньовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути