Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 00:55

Найстарішою людиною в світі стала колишня рабиня

Автор: ФОТО З САЙТА www.dailymail.co.uk
  Віолета Мусс-Браун була заміжня за доглядальником кладовища. Прожили у шлюбі понад 50 років. Мали шістьох дітей. Досі живий один син
Віолета Мусс-Браун була заміжня за доглядальником кладовища. Прожили у шлюбі понад 50 років. Мали шістьох дітей. Досі живий один син

Віолета Мусс-Браун стала найстарішою людиною у світі. Їй виповнилося 117 років. Народилася 10 березня 1900 року на Ямайці. Отримала цей статус після того, як в Італії померла 117-річна Емма Морано.

Мусс-Браун, відому під псевдонімом "Тітка В", називають останньою людиною доби королеви Вікторії. В ті часи влада британського монарха розповсюджувалася й на Ямайку, яка була частиною Британської Вест-Індії. Віолета досі живе в будинку, де народилася. В молодості була рабинею на цукрових плантаціях. Потім покоївкою в будинку господарів. Після скасування рабства вирощувала цукрову тростину на продаж. Відкрила першу в місті пекарню. Працювала вчителькою музики.

Секретом довголіття жінка вважає правильне харчування. Любить рибу й баранину, але зовсім відмовилася від свинини та курятини. Також до її щоденного раціону входять солодка картопля, плоди хлібного дерева і фрукти — апельсини й манго.

— Силу мені дає віра та служіння Богові. Твердо вірю в те, що пише Біблія. Там є всі відповіді. Цього вчила своїх шістьох дітей, — каже Віолета Мусс-Браун.

Її батьки прожили до 96 років, а найстаршому сину Гарольду зараз 97. Він переїхав із Великої Британії, щоб доглядати матір. Його занесуть у Книгу рекордів Гіннеса як найстарішу людину, в котрої живий хтось із батьків. Щодо Віолети, то в комітеті перевіряють її документи.

У Дослідницькій групі геронтології кажуть, що в світі є не більш як 450 людей старших за 110 років. Із них 50 мають підтверджені документи.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішою людиною в світі стала колишня рабиня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути