четвер, 02 червня 2011 09:22

Найбільший у Європі вольєр та пляж для пінгвінів відкрили у Лондонському зоопарку

Автор: фото: Reuters/SUZANNE PLUNKETT
 

Найбільший у Європі вольєр та пляж для пінгвінів відкрили у Лондонському зоопарку. Відвідувачі можуть загоряти з тваринами на насипаному піщаному пляжі і купатися у басейні.

— На будівництво вольєра витратили понад два мільйони фунтів, — каже працівник зоопарку Томас Хенктон, 31 рік. — Тепер за тваринами можна спостерігати крізь спеціальні вікна або біля басейну. Водойма площею 1200 квадратних метрів. Вона вп'ятеро більша і втричі глибша за попередній басейн. Сподіваємося, що покращення умов проживання приведе до збільшення кількості пінгвінів. Адже деякі породи, представлені у зоопарку, на межі вимирання.

Дітей до 16 років у звіринець пускають тільки у супроводі дорослих. Купити квитки можна за 10 фунтів стерлінгів, майже 135 гривень.

— Аби привабити туристів, за окрему плату — 20 фунтів за годину — їх пускають у вольєр. Там можна погрітися на сонці та попірнати з пінгвінами. Вода в басейні холодна. Мало хто з туристів наважується плавати. Але по коліна у воду заходять усі.

19-річна Саманта Амадаскі вперше прийшла на пляж з пінгвінами.

— Подруга подарувала мені квиток на мій день народження. Ніколи так близько не бачила пінгвінів. Вони неповороткі. Бігати не вміють. Ходять повільно. Піщаний пляж їм не подобається. Довго пірнають у басейні. Людей не бояться. Разом з працівниками зоопарку я годувала їх дрібною рибою, рачками і молюсками.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший у Європі вольєр та пляж для пінгвінів відкрили у Лондонському зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути