середа, 04 липня 2012 05:45

Найбільша за останні 10 років пожежа триває

Автор: фото: REUTERS/Heino Kalis
 

Будинок стоїть покинутий на лісистому схилі, що випалила пожежа у муніципалітеті Макастре поблизу іспанського міста Валенсія. Найбільша за останні 10 років пожежа триває в однойменній провінції з минулого четверга. Над Валенсією і передмістями висить та осідає хмара попелу. Із безпосередньої зони пожеж евакуювали близько 3 тис. людей.

Під час гасіння полум'я розбилися два вертольоти. Одного з пілотів досі не знайшли, побоюються, що не вижив. Жителі провінції кажуть, за останні чотири роки влада урізала на 70% кошти місцевого бюджету для попередження лісових пожеж.

Пожежа виникла близько 16.00 через замикання, коли на одному з приватних будинків встановлювали сонячні батареї. Вигоріли понад 15 га лісу.

— Ми не можемо навіть сказати, що взяли вогонь під контроль. Але ми над цим працюємо, — говорить Серафін Кастильян, міністр внутрішніх справ уряду провінції.

Серед населення жертв немає. Але вогонь нищить найбільш мальовничі ландшафти навколо популярної серед туристів Валенсії.

Зараз ви читаєте новину «Найбільша за останні 10 років пожежа триває ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути