Ексклюзиви
понеділок, 02 червня 2008 17:10

Національним птахом Ізраїлю став некошерний одуд

  Одуди мають сильний неприємний запах. Щоб відлякувати хижаків, вони складають у гнізді свої екскременти
Одуди мають сильний неприємний запах. Щоб відлякувати хижаків, вони складають у гнізді свої екскременти

В Ізраїлі минулого тижня національним птахом обрали одуда. У юдаїзмі він вважається некошерним, якого не можна вживати в їжу. У Біблії про нього, серед кількох інших птахів казано: "гидота вони".

Одуди мають сильний неприємний запах. Щоб відлякувати хижаків, вони складають у гнізді свої екскременти. Попри це більшість ізраїльтян вважають їх найгарнішими птахами країни.

— Гадаю, цього птаха обрали за його красу та унікальність, — вважає біолог Давид Ґласнер. — Одуд — особливий птах для Ізраїлю. Його важко побачити десь на дереві або просто в полі.

В одудів яскраве забарвлення, довгий загнутий дзьоб. Вони зустрічаються в Європі, Азії та Північній Африці. Цей птах є національним символом Італії а також багатьох африканських країн та афганських племен. У Франції його вважають дурним, а у грецькій міфології він символізує смерть.

За одуда проголосувало 155 тис. жителів Ізраїлю — 35% усіх, хто брав участь у голосуванні. Багато хто думає, що йому найбільше підходить звання національного птаха через яскравий чуб на голові, який нагадує корону.

Голосування провели з нагоди 60 річниці незалежності Ізраїлю. Виголошуючи результати, президент країни Шимон Перес пошкодував, що перше місце не посіла голубка:

— Голуб — особливий птах. Мабуть, найбільш сіоністський з-поміж усіх. Куди він не летів би, які перешкоди не долав би, завжди повертається додому.

Зараз ви читаєте новину «Національним птахом Ізраїлю став некошерний одуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути