пʼятниця, 24 грудня 2010 06:00

На шоколадну ялинку не вішають гірлянд
5

Найдорожчу ялинку встановили в одному з готелів Об’єднаних Арабських Еміратів
Фото: фото: REUTERS/Fahad Shadeed
У торговельному центрі лівійського міста Бейрут зробили різдвяне дерево з двох тисяч м’яких ведмедиків тедді
Екологічну ялинку із сотні старих велосипедів зробили в австралійській столиці Канберра
10-метрову шоколадну  ялинку в центрі  Парижа виливали місяць
Англієця Енді Парка друзі кличуть ”Містером Різдво”

— Люблю свою ялинку понад усе на світі, тому вирішив із нею одружитися, — каже 47-річний англієць Енді Парк. — Можу дивитися на неї кожну хвилину. Вона мені ніколи не набридне.

Друзі кличуть Парка Містер Різдво. Протягом останніх 17 років він відзначає це свято щодня. Замовляє святкову вечерю, вмикає запис новорічного привітання королеви й відкорковує шампанське. Із 1993-го Енді з'їв шість тисяч різдвяних вечерь.

Пластикову ялинку, з якою британець вирішив побратися, не прибирає з вітальні два роки.

— Вона — мій найкращий друг. Я вже навіть обручку придбав, але ще не знаю, з якою із гілок хочу заручитися. Люди одружуються зі своїми котами, собаками, ще з кимось, чому я не можу взяти за дружину ялинку? Залишається тільки знайти священика, який погодиться провести церемонію.

21 грудня Південна Корея встановила на кордоні з Корейською Народно-Демократичною Республікою 30-метрову металеву ялинку з сотнею тисяч різнокольорових вогнів. Північні корейці назвали це "актом пропагандистської війни". Погрожують обстріляти новорічне дерево. Південні корейці, обіцяють, завдадуть удару у відповідь.

Невдалою виявилася спроба встановити найдорожчу ялинку. Її спорудили в одному з готелів Об'єднаних Арабських Еміратів.

— У нашій країні більшість жителів сповідують іслам. Щоб потішити відвідувачів, ми дуже хотіли уловити незнайомий нам дух Різдва. Але перестаралися, — розводить руками Ганс Ольберц, директор готелю в місті Абу-Дабі. 7-зірковий "Емірейтс Пелес" встановив ялинку вартістю понад $11 млн. — На дерево навішані золоті й срібні кульки, сережки, підвіски, браслети, ланцюжки. Все блищить сапфірами та діамантами, але ялинка геть позбавлена смаку. Багато відвідувачів просто сміються з неї.

Коштовне дерево стоятиме до кінця 2010-го. Навколо нього — посилена охорона.

— Хотіли встановити лазерну сигналізацію, але передумали. У нас живуть лише поважні гості. Сподіваюся, ніхто не поцупить котрусь із прикрас, — додає Ольберц.

10-метрову шоколадну ялинку встановили у центрі Парижа. Дерево 10 м заввишки і важить 4 т. Автор — шоколадний майстер Патрік Роже — виливав її місяць:

— Я використав шоколад найвищої якості. Гілки присипав цукровою пудрою, — розказує. — Навколо дерева поставив Санта-Клауса, оленів та ельфів. Вони також шоколадні, з червоним барвником на ковпаках. Композицію скріпив тросами.

На ялинку не вішають гірлянд, бо від їхнього тепла шоколад тане.

— Ялинка дуже гарно пахне. Після Нового року куплю собі шматок на пам'ять, — каже 26-річна Наталі Перен, парижанка українського походження.

У тайванському місті Тайчжун встановили різдвяну ялинку із 80 тисяч пластикових одноразових ложок. Її зібрали шестеро студентів. На початку січня дерево демонтують і відправлять на вторинну обробку. Екологічну ялинку із сотні старих велосипедів встановили в австралійській столиці Канберра. Їх власники здали на брухт.

 

Януковича підписали "йолка"

22 грудня на Майдані Незалежності активісти Коаліції учасників помаранчевої революції встановили альтернативну ялинку.  На неї повісили "подарунки народу від влади": бюджет-2011 з прикріпленим до нього риб'ячим скелетом, петлю та мило, що символізують пенсійну реформу і Податковий кодекс. Наручники означали цензуру та відсутність свободи мирних зібрань.

Міліція затримала учасників акції й склала на них протоколи. Ялинку продали фотографам на Майдані.

Раніше, 18 грудня, під головною ялинкою країни встановили фігуру  Віктора Януковича в червоній шапці з написом "йолка" над головою. На початку грудня глава держави, розповідаючи про установку ялинки в Києві, не зміг згадати українське слово "ялинка". Після 10 секунд роздумів вимовив "йолка".

Зараз ви читаєте новину «На шоколадну ялинку не вішають гірлянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути