вівторок, 25 липня 2006 17:19

На "Октоберфест" приїде шість мільйонів гостей

Автор: фото: reuters/Michaela Rehle
  На презентації фестивалю пива у Мюнхені моделі показували білизну із символікою свята
На презентації фестивалю пива у Мюнхені моделі показували білизну із символікою свята

Щорічний фестиваль пива "Октоберфест" у Мюнхені починається аж за два місяці, 16 вересня, а мільйонам його постійних шанувальників уже терпець уривається. Молодь  хизується спідньою білизною з емблемою фестивалю. На початку лютого організатори свята представили новий логотип. Сьогодні його зображення видно всюди — на плакатах, рекламних щитах і брошурах, пивних кухлях та сувенірах по всій Німеччині.

Щороку фестиваль відвідують шість мільйонів гостей. Упродовж 18 днів вони випивають третину всього пива, яке виробляють мюнхенські пивоварні за рік.

"Октоберфест" — найбільший у світі фестиваль пива. Щороку на 25 га землі у 14 величезних наметах найвідоміші пивоварні продають свої напої. Цьогоріч задіють 12 тис. працівників, з яких півтори тисячі офіціантів. Фірмовий літровий кухоль пива торік коштував від 6,80 до 7,25 євро. Тоді за два тижні продали шість мільйонів літрів напою.

Окрім пива, відвідувачі свята дуже цікавляться посудом, в якому його продають. Кухоль з масивного скла з логотипом пивоварень — чудовий сувенір. Його можна придбати прямо на місці, але часто любителі пива їх просто крадуть. Через це на фестивалі працюють охоронці, які перевіряють, чи гості часом не виносять під одягом фірмовий посуд. Покупцям нагадують, щоб не викидали чеків. Маючи їх, можна довести, що кухоль — придбаний, а не поцуплений.

Зараз ви читаєте новину «На "Октоберфест" приїде шість мільйонів гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути